7 български мобилни приложения за любителите на природата

В тази статия ще Ви представим няколко мобилни приложения, които ще са от полза за любителите на природата. Надяваме се да са Ви полезни. Ако имате въпроси или пък желаете да споделите за други подобни апликации, може да оставите коментар по-долу:

Mobile Bulgaria:

Приложението  има за цел да събере на едно място всички забележителности в България. Предлага допълнителна информация за множество туристически обекти като национални природни паркове, музеи, манастири, пещери, водопади, крепости, върхове, езера и други. За всяко място има подробна информация и снимков материал.

100-те национални обекта:

Приложението представлява карта на 100-те национални туристически обекти на Bulgaria. Подробна информация, снимки и навигация до тях. Възможност за гласуване, споделяне и коментиране.

BG Mountains: 

Безплатно мобилно приложение за всички планинари и любители на природата с подробна информация за българските планини, планински хижи, планински маршрути.

ПП Странджа: 

Приложението на Природен парк Странджа е създадено да бъде най-добрият помощник на туриста. То съдържа всичко необходимо, за да планирате добре своето пътешествие из парка. Ще научите къде да откриете най-забележителните места и къде да видите най-красивите гледки.

НП Рила: 

Мобилно приложение за национален парк Рила – на едно място е цялата информация, от която се нуждаете за най-големия национален парк на България.

Открийте красотата на Рила, намерете място за настаняване, проследете маршрутите, разгледайте снимки, прочетете информация за парка и още много функции – всичко в едно мобилно приложение.

SmartBirds: 

SmartBirds е определител на гнездящите в България птици (общо 269 вида) и електронен дневник за наблюдения. Съдържа снимки на птиците, карти с разпространението им в България и информация за това как изглеждат, с какво се хранят, какви местообитания предпочитат, и къде в България могат да бъдат наблюдавани. Включена е също кратка информация за тяхното размножаване, периодите на миграция, природозащитния им статус и заплахите, които ги грозят. Описанието и координатите на зоните за птиците от мрежата Натура 2000 ще ви помогнат да намерите най-близките до вас места за наблюдение на птици. Електронният дневник позволява бързо и лесно записване на наблюдаваните птици, точно определяне на GPS координатите, автоматично въвеждане на данни за наблюдател, дата и час, а направените записи могат да бъдат бързо споделяни с приятели чрез електронна поща и социални мрежи.

Приложението е създадено от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) с цел да улесни природолюбителите при техните срещи с дивите птици.

Градина 

“Градина” е апликация, която Ви дава кратка информация за над 100 дръвчета и храсти. Всеки един растителен вид е представен чрез текст и снимки.

Открийте непознати за Вас дървесни видове, които може да красят и Вашата градина. Направете Вашия дом истински рай!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »