НЕорганизирано почистване на Черноморието

Скъпи Ти,

Искам да ти разкажа нещо!

Веднъж опитах да преброя нюансите на синьото, във вълните на Черно море. Не успях! След това исках да улесня задачата си и да преброя цветовете на брега. Очите ми започнаха да шарят по плажа и забелязах нещо червено, после нещо зелено, после нещо черно и гумено, нещо метално, нещо прогнило, нещо синкаво и изоставено, нещо найлоново. Осъзнах, че това не са цветове, които трябва да са тук. По брега, освен морските камъчета, мидите и купчинките водорасли имаше и кофичка от кисело мляко, стар балон, изхърлена найлонова торбичка и нещо, което някога е било балтон.

Звучи ли ти познато? Много ми се иска да не беше, искаше ми се горният абзац да беше начало на филм на ужасите или на измислена страшна история, която бабите разказват за да плашат непослушните си внучета.

Когато разказах тази история на моите приятели от “Активно Бъдеще”, те го приеха като предизвикателство.

“Нека почистим крайбрежието на Черно море така, че когато разказваме истории за това как са изглеждали плажовете преди, децата да мислят, че това е история за далечно и страшно кралство през девет планини в десета” – казаха те. “Предизвикателството е прието” – отговорих аз. След втория кръг от възторжено “ yes” ние осъзнахме, че няма да можем да се справим без малко помощ. Затова аз отправям това предизвикателсто към теб и твоите супер-готини приятели.

 Ето какво: Активно Бъдеще предлага ние заедно да започнем най-голямото неорганизирано почистване на  крайбрежието на Черно море. Когато отидеш на море тази година, събери една (или две, или три.. ) торби с боклук и виж промяната. Снимай събраното от теб “съкровище”, за да покажем на света какво можем да постигнем заедно. Можеш да споделиш снимката във facebook профила си, или пък да я пратиш на нас (и ние ще покажем на всички във  Facebook, Twitter и Instagram героичната ти постъпка). А ако си като мен и обичаш предизвикателствата – ето и още едно. Наричаме го Trash Bag Challenge. Предизвиквам те да събереш една торба с боклук (а може и повече ако искаш), да направиш снимка или видео на себе си с боклука и да предизвикаш още поне трима други, които да направят същото! Но нека готината ти постъпка не бъде тайна.. прати ни видеото или снимките или пък ги сподели в социалните медии с #TrashBagChallenge.

Хайде, сега ще ставам, че имам предизвикателство да изпълнявам. Чакам с нетърпение и ти да се присъединиш.

Love,

#ЧистоЧерноМоре

TrachBagChallenge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »